Prológus: soha, semmilyen körülmények között ne legyetek az AXA egészségpénztár tagjai. Ha mégis erre vetemednétek legyetek tisztában minden jogszabállyal, az AXA összes letölthető doksiját olvassátok el, és legalább háromszor kérdezzetek rá mindenre három különböző alkalmazottól. Ja, és abban is kételkedjetek!!

Szóval tavaly elhatároztuk, hogy elmegyünk valahová nyaralni a hegyekbe. Mivel egészségpénztáritag vagyok gondoltam olyan helyre menjünk ahol számlát tudnak adni, amit később elszámolhatok az AXA felé.
Munkatársaim tapasztalataiból okulva - nem számolnak el semmit, belekötnek fűbe-fába a számlán, azt mondják meg sem érkezett a számla, ha mégis minden jó akkor is hónapok múlva jön meg a pénz, stb. - részletesen kikérdeztem az egyik ott dolgozó hölgyet. Persze levélben, hogy legyen nyoma a későbbi anyázásokhoz if there is any. Hová lehet menni, mi legyen a számlára írva, szóval mit kell ahhoz csinálni, hogy később az egésszel ne legyen gond. Elmondta, elhittem, faszom nézzen át minden doksit az apróbetűvel együtt (hiba!!!!), elmentünk nyaralni. Ez volt 2007 augusztusában.

Amint visszajöttünk beszkenneltem a számlát, elküldtem az AXA címére, és vártam a zsetont vissza.
Eltelt egy hét, kettő, egy hónap, kettő, semmi. Volt mit csinálnom mellette, nem is nagyon jutott eszembe, de azért október végén felhívtam az ügyfélszolgálatot. Érdeklődésemre elmondták, hogy addig a napig hozzájuk nem érkezett meg a számlám. Na kezdődik, gondoltam. Mondtam adjanak egy fax számot, most átküldöm, álljanak ott mellette. Átment, mondták hogy megkapták, intézik a továbbiakat, azt hittem ezzel megoldva a nehézség.

Megint eltelt egy hónap, semmi, újabb telefon hogy mivanmá? Közlik, hogy a számlát látják a rendszerben, viszont a számlaadó nem partnere z AXA-nak, ezért nem tudnak ezzel mit kezdeni. Mondom a munkatársukkal leveleztem két hétig, de egy szóval sem említette ezt a partnerséget. Kértem, hogy kapcsoljanak ahhoz a cajhoz akivel leveleztem, de a kurvája már otthagyta a céget. Mondom akor most mivan, meg miért nem bírtak nekem szólni e-mailben vagy telefonon hogy mia gond? Valamit kamuzott, de világos hogy nem állt érdekükben engem értesíteni, addig is ott áll a pénzem. Mondja, hogy egy szolgáltatói szerződést kell elküldeni a cégnek aki üzemelteti a hotelt, és azt kitöltve vissza kell nekik postázni, és akkor lesz minden nagyon jó. Mondtam hogy csinálják… mert gondoltam ha nem mondom ez sem fog bekövetkezni. Elküldték.
Következő héten hívtam a céget, igen megkapták a levelet, postafordultával vissza is ment az AXA-nak. Ez volt a két ünnep között.

Januárban a hajtás miatt megint kicsit elfelejtkeztem az egészről, hónap közepe körül telefonáltam, hogy mizu. Mondják hogy nekik nem érkezett meg semmi a címükre. Nem a kurva anyátokat, azt. Itt már sejtettem, hogy szopóágon leszek, de amíg élünk remélünk. Ezután hetente hívtam őket, elhatároztam hogy ha nem kerül meg a levél akkor személyesen fogok elmenni a céghez, és elviszem az AXA-hoz azt a körbebaszott szerződést, és feldugom valamelyik seggébe erőszakosan. Csodák csodájára valamikor február közepére megjelent a rendszerben a szerződés, de “saaaaaajnos még nem kapcsolták hozzá a számlámhoz” ezért nem intézkedtek. Mondtam kapcsolják, intézkedjenek, apátokfasza, ez utóbbit sajnos csak magaban. Egy hét múlva csekkoltam hogy mizu, mondja az éppen aktuális droidfasz hogy nem is látja a céget a rendszerben, nemhogy hozzá lenne kapcsolva a számlához. >@&@>đđ>đđ anyádat, aztat.

Ma hívtam őket megint, közölte velem a hang, hogy a számlámhoz hozzá van kapcsolva a szerződés(HALLELUJAH Tezsvíreim!), lehetne utalni, megkérdezi a pénztárat miért nem történt ez meg eddig. 5 percig hallgattam a zenét, aztán a faszi közölte a híreket: nem jó a szerződés, és nagyon-nagyon hiányos a számla. WADDAFAKK? Mondja, hogy a számlán nincs feltüntetve a ténylegesen igénybe vett szolgáltatások listája (ezt a hülyekurva javasolta a levelezésben, hogy ha el akarunk mindent számoltatni, akkor kérjünk egy egyszerű számlát “Egészségmegőrző szolgáltatás” címszóval, oszt sanyi, nem kell a bontás rá). Azt is közölte hogy 2007 májusától már nem az egészségmegőrzés a “feladat”, hanem a “kigyógyítás”. Azaz, ha szeretnél elmenni valahová wellnesselni, ezzel leadva a stresszt magadból, akkor lófaszt a seggedbe, nem fizetik. Ha az idegtől végül kapsz egy szívrohamot vagy agyvérzést, akkor viszont állják a cechet, menj el kúráltatni magadat. A teljes összegig finanszírozott cuccok: gyógyszolgáltatások, egészségügyi szolgáltatások, melyeknek SZJ-s számmal szerepelni kell a cég tevékenységi körében. Elszámolhatóak, de adókötelesek az életmódjavító szolgáltatások, szintén SZJ számos baszással.

Mondtam a fickónak hogy nézzen már utána, hogy a cég által visszaküldött szerződésben nincsenek-e SZJ számok, mivel nem szivesen baszogatnám őket ha a tevékenységi körük ki sem terjed ezekre. Megint 5 perc zenebona a telefonba, aztán közölték velem hogy a besorolása wellness hotel, melynek több mint valószínű hogy nincsenek elszámolhatró szolgáltatásai. Utolsó kérdésem annyi volt, hogy akkor most mit kellene tennem mégis, hogy megkapjam a pénzemet?
Válasz: kérjek a szolgáltatótól tételes számlát azokról a szolgáltatásokról, amiket igénybe vettem náluk, illetve a szolgáltató küldjön egy új szerződést melyben az SZJ-s számok is szerepelnek. Ja, és tőtsek ki egy nyilatkozatot amiben felhatalmazom az AXA-t, hogy levonhatja a pénzemből az adót és csak utána utaljon.

Ezen a ponton mondtam azt, hogy vége. Milyen eséllyel lehet egy ilyen bontott számlát fél év után kérni, ráadásul azzal a (szinte) biztos tudattal, hogy lófaszt kapsz, nem pénzt vissza?! Több mint fél év után sikerült addig eljutni, hogy nem kapom vissza a pénzemet. De annyi tanulsága már korábban volt az egésznek, hogy csak ott fizetek egészségpénztári kártyára, ahol a kártyát lehúzzák, és leveszik róla a zsetont. Tiszta sor, nem jár vele matyi.

Bár a fene tudja… Most is itt van a táskámban egy fogászati számla két esztétikai tömésről, ezt vajon ki fogják fizetni? A telefonos faszkártya aszondta ezt BIZTOSAN kifizetik!

Ezt mondta a csaj is a leveleiben…

Tags: , , ,
11 hozzászólás “AXA Egészségpénztár - egy raklap szar”
 1. r0ll3r véleménye:

  Nagyrészt igazad van abban, amiről a bejegyzés szól.
  Jórészt nem a te hibád, hogy így alakult ez a történet.
  Itt csak annyit kell megérteni, hogy az állambácsi csak
  arra akar adókedvezményt adni, egészségpénztáras
  kifizetést engedni, ami tényleg az egészséget szolgálja.
  Önmagában az, hogy valami Wellness hotel, az még
  nem az. Mert bárki ráírhatja a panziójára hogy Wellness,
  mert van benne egy jacuzzi.
  Szóval a visszaélések elkerülése végett van ez a szabály,
  hogy igenis fel kell tüntetni tételesen a számlán, hogy
  milyen igazi egészségvédelmi szolgáltatást vettél igénybe.
  Szerencsére, jelenleg enyhe a szabályozás.
  Ha bárhol legalább egy szakképzett gyógymasszázsban
  részt veszel, az egész buli elszámolható (szállástól kezdve
  minden, de legalább egy tételnek lennie kell ami bizonyítja,
  hogy ez bizony egészségvédelmi vagy egészségmegőrző
  szolgáltatás volt). A jacuzzi meg a szauna szakmailag
  még nem nevezhető egészségmegőrző szolgáltatásnak.
  Szőrözésnek tűnik, de nem az.
  Amolyan vízválasztónak is tekinthető, hogy jelenleg mi az,
  aminek bizonyított gyógyhatása van és mi az, ami csak
  jólesik, de tudományosan nem bizonyított, vagy alkalomszerű
  használata nem okoz kimutatható változást.

  Bocs a fogalmazásért, lehet túl sok apróbetűs részt olvastam el :)

 2. AXA híres arról hogy önkiszólgáló…mi lakáshitellel játszottuk el a csináld magad mozgalmat, soha semmiről nem szóltak, minek!!!???Kérdésünkre mióta dolgozól a cégnél??? kérdésre….jött a nem oly’ rég…..ez volt 3 hetet jelentett…A vége az lett hogy felhivtuk magunkat, hogy megkaptuk a hitelt!!! NEM VICC!!! De öröm bodottág….FINE

 3. macsak véleménye:

  Egészségpénztárra ÖDÖNNEK

  Sajna van úgy, hogy valaki köt valamit, mert rásózták a dolgot, hogy milyen jó, és sok h aláírja anélkül, hogy tudná, mit írt alá, milyen tájékoztatást kapot és mire jó, ez NEM az AXA hibája, neharagudj, hogy ezt mondom, de az írásodból és a szó járásodból is az tűnik ki, hogy nem vagy jártas különböző dolgokban.

 4. Kedves macsak!

  Nem tudom neked miből derült ki hogy nem vagyok jártas bizonyos dolgokban. Megint elolvastam amit írtam, és a “szavam járására” csak annyi lehet a kifogás hogy nem válogattam a jelzőkben. Ideges voltam, nem kicsit, és megírtam úgy ahogy kiömlött belőlem. Ha valakit oda ültetnek a call centerbe, akkor az értsen hozzá, nekem ne kelljen utánajárni semminek. Vagy ha igen akkor lehessen felelősségre vonni bizonyos dolgokért.
  Az is érdekes dolog amikor közlik velem hogy minőségbiztosítási okokból a beszélgetést rögzítik az konkrétan azt jelenti, hogy ők felhasználhatják a felvételt ellenem, de nekem nem adják ki.
  Ezt tudtad? Ennek is utána lehet nézni?

 5. Boca véleménye:

  Másképp, mint mások… És tényleg. Én konkrétan 1 millió foglalót buktam miattuk. Ügyintéző szerint nagyon-nagyon hitelképesen lefoglalóztam egy lakást, fél év után a válságra hivatkozva, hát mégsem lett a hitelből semmi…

 6. It’s known that cash makes people autonomous. But what to do when somebody does not have cash? The only one way is to receive the home loans or just small business loan.

 7. Tomii véleménye:

  Sziasztok!
  Engem kétszer is átbasztak, de szerencsére nem nagy összeggel szívattak meg. Idén kötöttem velük EP szerződést. kikérdeztem részletesen az ügyintézőt a költségekről, és azt állította, hogy csak a kötelező díjból vonnak le 8% költséget, az extra befizetésekből nem. Persze hazudott, így összesen kb 25000 Fttal több költséget számoltak el, mint amire számítottam. No nembaj, így is pluszbaj jöttem ki az ügyletből az SZJAkedvezmény miatt. A másik faszságukat épp most követték el. Beadtam 2 nagyobb értékű készpénzes számlát, és ezzel együtt egy Dec31re időzített kilépési nyilatkozatot karácsony előtt még 10 nappal. Úgy számoltam, hogy még karácsony előtt elfogadják a számlát, és csak ezután utalom nekik a pénzt, ahogy szoktam. Ez helyett az EP számlámat azonnal megszüntették, a beküldött készpénzes számláimat meg visszanyomták levélben. Írtam a főnökségnek, akik udvariasan elküldtek a halál faszába, mondván, hogy az alapszabályukban rögzítve van, hogy csak azonnali hatállyal lehet megszüntetni a számlát. Az ügyintéző előtte persze az ellenkezőjét állította amikor kérdeztem és a lemondó űrlapon is volt határidő megadási lehetőség.
  Ne kössetek velük semmi szerződést, szemét banda.

 8. Jani véleménye:

  Sziasztok!

  Az én véleményem az, hogy rohadjon meg az AXA és az összes pénzügyi intézmény, már akkor is utáltam ezeket, amikor bevezették az egészségpénztárat. Tiszt ügy : maguknál akarják taratni a pénzt, hogy forgassák a picon, ha költesz belőle (jogosan), akkor meg küldik az ijesztgető leveleiket, hogy fizesd vissza, mert szrintük akkor mindenkinek jobb lesz. Ha tovább olvasod, akkor burkoltan írják ezek, hoyg mégsem volgt az olyan jogtalan vásárlás:-). Amíg te dolgozol, addig ezek fölözik a hasznot:-).

 9. Lili véleménye:

  Engem belépésnél kötelezett a cég az állítólag “önkéntes” egészségpénztár tagságra. Kilépéskor persze semmit nem mondott … . Semmire nem tudom felhasználni a pénzt, szeretném megszüntetni, de a telefont nem veszik fel, az e-mailre nem válaszolnak, a honlapjukat pedig nem tudom megnyitni.
  Saját kárán tanul az ember, és ezek után már nagyon érdekelne, hogyan teheti kötelezővé egy munkáltató a tagságot, amikor az én pénztárcám költségoldalát is érinti.

 10. duhaj véleménye:

  Én gyógyszerre vagy vitaminra vagy gyerektápszerre költöttem.

 11. titanman véleménye:

  Nekem 2009 óta van axa pénztáram, de sosem votl semmi baj, netes felület is korrekt, ha számlát adok be, akkor max pár nap és jóvá is írják. Feleségem a Medicinával szendved :) 1 éve költöztünk, azóta 3 levél után sem képesek a címét átírni. :)

Itt és most! A vélemény szent, a hozzászólás szabad!

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word